lørdag 12. juni 2010

Begynner på nytt

Det er lenge siden jeg har skrevet her inne og derfor velger jeg å begynne litt på nytt. I vinter har jeg gått på kurs i drakthistorie via Prøverommet på Den Norske Opera. Vi har hatt tre samlinger og dette har vært svært lærerikt da jeg har lært kjempemasse og nå vet at jeg har greie på det jeg snakker om innen drakthistorie.
I våres har jeg hatt "kurs" i historiske drakter i Arendal. Dette har vært et tilbud for de som ønsker å sy seg antrekk til Kjæmpestaden som arrangeres i Arendal 19. og 20. juli i år. Dette arrangementet tar utgangspunkt empiren og det meste av Arendal sentrum går ca 200 år tilbake i tiden. Damene som har vært på kurs har sydd seg kjoler og skjørt.
Jeg holder også på å sy meg ny kjole i empir-stil. Jeg har alltid sakt at jeg aldri vil ha empirkjole for jeg liker ikke det høye livet, men i år fant jeg et kjempesøtt mønster som jeg ville sy og dermed var det bare å sette igang. Jeg er nesten ferdig med selve kjolen og holder på med "overdelen". Jeg skal ta bilder så fort det blir fint vær igjen. Mye av denne bloggen kommer nok til å handle om hvordan jeg syr disse kjolene og draktene - jeg prøver å gjøre det mest mulig historisk selv om jeg bruker symaskin på noen av sømmene.

2 kommentarer:

 1. Hei på deg, Bjørg Hilde!

  Så artig med ny bloggiv! Gleder meg til bilder av historiske klær, - skal gi datteren min lenke hit også.

  Jeg kan anbefale Live Writer ( gratisprogram enkelt å laste ned ) for bloggingen, - det er langt enklere for full kontroll enn basisprogrammet i blogspot.

  Lykke til med blogginga!

  Klem fra Eva Mari :D

  SvarSlett
 2. Jeg bruker også Live Writer. ER veldig enkelt og lett å bruke.
  Gleder meg til å se bilder lagt inn her av draktene dine.

  SvarSlett